Чарли Купър и Чарли Дъксбъри Европейските държави се опитват да защитят

...
Чарли Купър и Чарли Дъксбъри Европейските държави се опитват да защитят
Коментари Харесай

Politico: Атаките над газопроводи в Европа разгарят енергийна война

Чарли Купър и Чарли Дъксбъри 

Европейските страни се пробват да защитят сериозната си инфраструктура от бойкот, откакто три газопровода от Русия до Германия бяха атакувани.

Все повече водачи стигнаха до същото умозаключение като министър-председателя на Дания Мете Фредериксен, която съобщи, че това са били " умишлени дейности, а не случай. " Скандинавските сеизмични станции са засекли детонации в региона по времето, когато са почнали течовете.

Нападенията още веднъж доведоха до повишение на цените на газа в Европа, защото пазарите и формалните лица се тормозят дали други газопроводи или терминали за полутечен природен газ няма да са идващите.

" Ситуацията е сериозна ", предизвести Фредериксен. Нейният министър на външните работи Йепе Кофод съобщи, че детонациите и приключването на газ в Балтийско море са въпрос на дълбока угриженост за датското държавно управление и неговите съдружници. „ Това е интернационален въпрос и е извънредно значимо да поддържаме стеснен контакт, с цел да разберем какво е предизвикало случая, сподели той.

Ще реагира ли Европейски Съюз?

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание, че " всяко съзнателно нарушение на дейната европейска енергийна инфраструктура е недопустимо и ще докара до най-силния вероятен отговор ".

В предишното европейските водачи бяха прекомерно склонни да подценяват нападенията на непознати държавни управления на личната си територия – „ Политико “ напомня многократните детонации в оръжейни хранилища в България, убийството измежду бял ден в берлинския парк Тиргартен през 2019 година, което съгласно съда е било поръчано от съветската страна, или за отравянията с полоний и новичок във Англия. Това не е обезкуражаващо за всяка враждебна страна, която желае да провокира безпорядък в Европа.

А може ли Европейски Съюз да реагира?

Дори и Европейски Съюз да открие кой е виновен, блокът не може да направи съвсем нищо в отговор на сходни саботажи, с изключение на да наложи (още) стопански наказания. Длъжностни лица обявиха, че в този момент главните дейности са в ръцете на националните държавни управления и техните организации за сигурност.

За съюз с към 450 млн. поданици и една от най-големите стопански системи в света, е доказателство за неговата уязвимост, че когато бъде атакуван, той няма по какъв начин да проверява, камо ли да предприеме ответни ограничения, а би трябвало да разчита на националните си членове.

Стремеж към подсигуряване на инфраструктура

В момента страните в Европа се пробват да обезопасят своите тръбопроводи, кабели, сондажни платформи и терминали за полутечен природен газ, като публични лица предизвестиха, че над норвежките петролни и газови платформи са били засечени неидентифицирани безпилотни апарати. Норвегия увеличи равнището на паника за сигурност към платформите си. Още едно увещание за рисковете е, че детонациите са станали тъкмо преди формалното разкриване във вторник на новия водопровод, свързващ Норвегия с Полша през Балтийско море.

Несигурност

Длъжностни лица от страните, директно наранени от приключването, обявиха, че към момента няма безапелационни доказателства за това кой е виновен за офанзивите, защото те са се случили надълбоко под водата, а един от тях съобщи, че управляващите " може би в никакъв случай " няма да узнаят сигурно.

Едно нещо е ясно. Разгаря се енергийна война.

Ако подводната енергийна и информационна инфраструктура в този момент е съветска цел, западните военноморски сили ще би трябвало да подхващат бързи дейности. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР